Обсъждат възможностите за децентрализирано пречистване на отпадни води в Търговище

water-424807_640

Информационна среща с практическа насоченост за финансирането на решения, свързани с децентрализирано пречистване на отпадни води на територията на област Търговище се подготвя от областната администрация. В срещата участва екип на немската фирма Alles Klar GmbH – Leipzig, съобщиха от пресслужбата на областта.

Експерти от държавната администрация и консултанти по разработване и управление на европейски проекти ще представят допълнителна информация за финансирането на подобни проекти.

Заместник-областният управител Йорданка Георгиева припомни за БТА, че Община Попово вече е закупила три локални съоръжения за пречистване и обработка на отпадни води на стойност 30 000 лева. Те са предназначени за детските градини в селата Зараево и Светлен и за Пречиствателната станция за отпадни води в село Кардам.

Срещата ще бъде на 15 юли. Поканени са представители на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/, Министерството на труда и социалната политика/ МТСП, общински администрации, неправителствени организации и фирми от област Търговище.
От: БТА

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*