Най-голямата пасивна офис сграда на Белгия се строи в Брюксел

Наскоро започна строителство на сградата Herman Teirlinch – фламандска правителствена служба, която ще е помещава в най-голямата пасивна офис сграда в Белгия. Разположена на брега на канала в сърцето на Брюксел, сградата със смесено предназначение и площ от 66 500 квадратни метра ще преобрази района във „висококачествен зелен градски квартал.“ Устойчивата нискоетажна структура е проектирана от Neutelings Riedijk Architects и е „гарнирана“ с достъпни градини върху покрива.

Herman-Teirlinch-by-Neutelings-Riedijk-Architects-10

Сградата със смесено предназначение Herman Teirlinch ще бъде построена на едно от последните в града широкомащабни места за подобни разработки в „Thurn § Taxis“ – зона с лесен достъп чрез обществен транспорт и носеща характерен исторически чар. Neutelings Riedijk Architects са проектирали нискоетажна структура с шест етажа, за да запазят човешкия мащаб на сградата и стилистичните взаимоотношения със заобикалящата градска структура. За да се избегне „монолитния“ външен вид, архитектите са извадили няколко обема от сградата, създавайки място за общите части, и са прибавили 60-метров вертикален елемент, който да придаде на сградата характерен и отличителен силует.

Herman-Teirlinch-by-Neutelings-Riedijk-Architects-8

Herman Teirlinch е организирана около закрита вътрешна улица, която пресича цялата сграда и се свързва с ресторанти, изложбени пространства, подземен паркинг, аудитории, както и приемни зони. Офисите са разположени на по-горните етажи, разпределени около четири големи вътрешни зимни градини. Стъклената обвивка на градините и многобройните прозорци и оберлихти осигуряват изобилие от естествена светлина в сградата. Herman Teirlinch се очаква да бъде завършена през 2017.

Herman-Teirlinch-by-Neutelings-Riedijk-Architects-5 Herman-Teirlinch-by-Neutelings-Riedijk-Architects-6 Herman-Teirlinch-by-Neutelings-Riedijk-Architects-9Herman-Teirlinch-by-Neutelings-Riedijk-Architects-7 Herman-Teirlinch-by-Neutelings-Riedijk-Architects-4 Herman-Teirlinch-by-Neutelings-Riedijk-Architects-2 Herman-Teirlinch-by-Neutelings-Riedijk-Architects-1

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*