ЕИБ дава 340 млн евро за двуетажни енергийно ефективни влакове

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) предостави 340 млн евро дългосрочен заем за финансиране на модернизацията на местната система за обществен транспорт в Северен Рейн-Вестфалия. Средствата ще бъдат използвани за закупуването на 82 нови двуетажни електрически влака. Те ще предлагат по-добра енергийна ефективност, по-голям капацитет и по-висок на пътниците за проекта за Рейн-Рур Експрес (RRX).

railway-508568_1280

RRX е най-важния железопътен проект на Северен Рейн-Вестфалия.Той се състои от взаимното свързване на региона Рейн-Рур с мрежа от шест линии, чийто гръбнак ще бъде коридорът Кьолн-Дюселдорф-Дуисбург-Есен-Дортмунд-Хам.

„Рейн-Рур Експрес Express представлява ключово устойчиво и ориентирано към клиентите транспортно решение…, коет ще бъде оценено в региона и извън него“, коментира при подписване на рамковите споразумения президентът на ЕИБ Вернер Хойер.

ЕИБ отдавна подкрепя устойчиви и екологично отговорни транспортни решения, финансирайки както модернизацията на ЖП инфраструктури, така и обновяването на подвижния състав. Ключово за този конкретен проект е внедряването на енергоспестяващи леки влакове, което ще подобри чувствително качеството на вътрешния превоз и в същото време ще има икономически ефект.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*