Почистени са 7 нерегламентирани сметища около Велико Търново

И малката крачка е важна, когато е в правилната посока. Макар че на фона на хилядите нерегламентирани сметища в страната седем е доста малка цифра, все пак направените почиствания заслужават похвала.

scrapyard-70908_1280

Седем нерегламентирани сметища са почистени след предписания на РИОСВ – Велико Търново. Предписанията са издадени след проверки от експерти на РИОСВ по подадени сигнали и жалби от граждани на „зеления телефон“, електронната поща и от сайта на регионалната инспекция от началото на годината.

По предписание на РИОСВ, кметът на с. Морава, община Свищов организира почистването на нерегламентирано сметище с битови отпадъци вдясно от пътя с. Морава – с. Деляновци в указания срок.

Кметът на гр. Бяла Черква е запръстил образуваното нерегламентирано сметище от битови и растителни отпадъци и земни маси в местността „Конука“ по пътя за с. Росица и с. Вишовград, община Павликени. На мястото е преустановено изхвърлянето на отпадъци.

ОПУ – Габрово извърши почистване на път III-4041 Севлиево – Дряново при км 7+360 от растителни отпадъци след предписание от съвместна проверка на РИОСВ и РПС – Севлиево.

Кметът на община Велико Търново е организирал почистването на 4 нерегламентирани сметища, намиращи се в регулационните граници на с. Водолей. На местата са поставени табели, забраняващи изхвърлянето на отпадъци.

Предстояща проверка ще установи изпълнението на предписание до кмета на с. Кесарево, община Стражица за почистване на замърсяванията от битови отпадъци в селото и предприемане на мерки за недопускане на образуването на нови нерегламентирани микросметища. Изискано е и поставянето на табели, забраняваща изхвърлянето на отпадъци.

Два сигнала за замърсявания със строителни и битови отпадъци са препратени по компетентност до общините Велико Търново и Елена.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*