7 яркочервени контейнера се превърнаха в модерен офис в Израел

Архитектурното студио Potash Architects от Тел Авив наскоро превърна седем стари морски контейнера в модерен офис, намиращ се близо до столицата на Израел. Подредените червени кутии сега съдържат офис площи, зони за събития и технически помещения, а един от контейнерите е поставен под наклон от 30 градуса, за да помещава стълбище.

Ashford-Harbor-Shipping-Container-Building

 

Сградата се намира в зоната на товарното пристанище Ашдод, разположено на около 40 километра южно от Тел Авив. Контейнерите, някога използвани за превоза на продукти и суровини, били реновирани и адаптирани за осигуряването на офиси и технически съоръжения за администрацията на пристанището. Архитектите трябвало да свържат отделните кутии и да ги свържат помежду им за образуването на новото офис-пространство.

Като се изключени наклонения контейнер, в който се намира стълбището, останалата част от сградата се състои от шест контейнера. В тях се намира основната администрация на пристанището. Първият етаж се състои от 4 контейнера, които помещават пространството за събития, както и офис-стаи и технически помещения. На горния етаж пък има още офиси. И на двете нива има тоалетни.

Shipping-Container-Terminal-Potash-Architects-9 Shipping-Container-Terminal-Potash-Architects-8 Shipping-Container-Terminal-Potash-Architects-7 Shipping-Container-Terminal-Potash-Architects-5 Shipping-Container-Terminal-Potash-Architects-4 Ashdod-Port-Shipping-Container-Office-Building Shipping-Container-Terminal-Potash-Architects-2 Shipping-container-office-Israel-Potash-Architects Red-Shipping-Container-Building Potash-Shipping-Container-Building Potash-Red-Shipping-Container-Building

Снимки: Lior Avitan

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*