Apple увеличава екипа си за разработване на електромобили

Светът се сдоби с нови доказателства в подкрепа на теорията, че Apple работи върху таен проект за електрическа кола. Наскоро създателят на iPhone нае неколцина световни експерти от авто-индустрията – едни от онези редки хора, които бихте искали да са наоколо, ако разработвате кола, с която ще се опитате да андвиете Tesla, Nissan и General Motors.

Apple-Car-Concept

Според Wall Street Journal, Дъг Бетс е най-новото попълнение в екипа, след седем години като лидер по глобалното качество във Fiat Chrysler.

Пол Фругейл, бивш заместник-директор на Лабораторията за автономни системи при Швейцарския федерален технологичен институт, също наскоро стана служител на Apple.

Тази група вече работи по автономно превозно средство, а самият Фругейл е анел цяла армия от компютърни и автомобилни експерти, които да работят с него в Apple.

Новините за тайния проект развълнуваха интернет общността по-рано тази година, когато WSJ публикува докла за „Проектът“ – кодовото име на проекта Titan, за който се твърди, че е насочен към създаването на електрическо превозно средство от типа „нещо като мини-ван“.

Най-зелената технологична компания в света ще трябва да потвърди или отрече различните слухове за Titan, но е ясно, че нещо вълнуващо се случва зад затворените врати.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*