Хилъри Клинтън иска 700% повече слънчева енергия до 2020 г.

HRC_in_Iowa_APR_2015САЩ трябва да увеличи 7 пъти соларните си мощности до 2020 г., заяви Хилъри Клинтън – водещ американски политик и лидер в надпреварата за кандидат на демократите за президентските избори в САЩ през 2016. Видната дама бе обект на остри критики за получаването на пари от корпорации, свързани с изкопаемите горива, подкрепата за петролопроводи и други проекти за изкопаеми горива, но ето, че Клинтън поднесе изненада, приятна за природозащитниците.

Обещанието й включва, в краткосрочен план, ангажимент за увеличаване на соларните мощности със 140GW до края на 2020 – ход, който бележи ръст от 700% спрямо настоящия капацитет на САЩ. До 2027 г., според Клинтън,страната трябва да добива 33% от енергията си от възобновяеми източници като вятър, слънце и земя (геотермална енергия) – значително увеличение в сравнение с настоящите цели на президента Обама за 25% дял на ВЕИ. Клинтън предлага също така че дългосрочната цел да е 100% чиста икономика до 2050 г.

Във видео, което придружава съобщението за амбициозните ВЕИ цели, Хилъри Клинтън казва простичко: „Аз съм просто една баба с две очи и мозък. И знам, че това, което се случва в света, ще има голямо влияние върху света, моята дъщеря и особено внучката ми“.

Остава всичко това да бъде превърнато от думи в действие.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*