Конзолно окачена контейнерна сграда е магазинче за кафе в Йоханесбург

Изработен от подредени и конзолно окачени транспортни контейнери, офисът на Foghound Interactive Coffee Company в Йоханесбург е устойчив образец за постройка от рециклиран материал. Обръщайки се към архитектите от Earthworld Architects & Interiors, клиентите поискали пространство за много приложения, което да се създаде чрез рециклирани транспортни контейнери. Сградата е на две нива и помещава обществено кафене, шоурум и офиси за служителите на Foghound.

earthworld-foghound-cafe6

На приземния етаж два корабни контейнера са долепени един до друг така, че да образуват кафенето, където посетителите могат да пият кофеинови напитки от Foghound. За да се разшири пространството на кафенето са добавени прозорци и врати от пода до тавана, което увеличава и количеството светлина. Така кафенето представлява едно светло и приятно пространство, проветриво и удобно за почивка с чаша кафе. Таванът на кафенето е изработен от регенериран дървен материал, което създава уютна атмосфера на това място.

earthworld-foghound-cafe3

Шоурум на фирмата се намира върху на кафенето, достъпен през стълбище, обвито в стъкло. Вторият етаж е оформен от конзолно окачените контейнери за превоз, които създават под себе си сенчест покрит надвес за сядане на открито. В шоурума краищата на контейнерите са оставени отворени, за да създават сянка, и са оборудвани с прозорци от пода до тавана, които се плъзгат, за дфа се излиза на малък, повдигнат вътрешен двор.

В духа на устойчивото проектиране Earthworld са монтирали модулна стенна изолационна система, която предпазва от слънчевата топлина през лятото и запазва интериора уютен през зимата. Слънчева система за топла вода осигурява удобство а кафенето и прави отоплението ефективно и рентабилно.

earthworld-foghound-cafe8 earthworld-foghound-cafe5 earthworld-foghound-cafe7 earthworld-foghound-cafe4  earthworld-foghound-cafe1

 

Снимки: Earthward Architects and Interiors

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*