След санирането в Бургас – „Зорница“ в зелено, „Лазур“ в синьо

Още един блок в Бургас ще има соларна система за топла вода. Това е бл. 57 в комплекс „Изгрев“. Живущите приеха на общо събрание мерките, предписани в доклада за конструктивно и енергийно обследване, част от които са монтиране на слънчеви панели на покрива. Те ще отопляват водата в големи бойлери, разположени в абонатната станция на блока.

9fde33ac3fb8e7d186bf81babbd8324b

Към момента два блока имат вече готови технически паспорти и доклади за енергийна ефективност. Това са бл. 27 в „Славейков“ и бл. 101 в „Меден рудник“. До края на седмицата ще бъдат окончателни готови обследванията на още 10 блока – бл. 57 „Изгрев“, бл. 32 „Изгрев“, бл. 88 „Бр. Миладинови“, бл. 27 „Зорница“, бл. 70 „Славейков“, бл. 403 „Меден рудник“, бл. 415 „Меден рудник“, бл. 165 „Меден рудник“ и бл. 105 „Меден рудник“, бл. 114 „Меден рудник“. Те ще бъдат представени на собствениците и след одобрение на мерките от тяхна страна Общината ще започне процедура за избор на проектант и строител.

Проектантите, които ще работят по бл. 27 в „Славейков“ и бл. 101 в „Меден рудник“, ще станат ясни на 26 август, когато ще бъдат отворени офертите в стартираната вече процедура.

Вече са определени и цветовите зони по комплекси и райони. Така например в комплекс „Зорница“ блоковете ще бъдат оцветени в зелената гама, а отличителния знак ще бъде стилизиран делфин. „Лазур“ ще бъде решен в синьо с емблема – платноходка.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*