Aston Martin готви съперник на Tesla Model S с 800 к.с.

Все нови и нови модели електрически автомобили дефилират по авто-изложенията, но малцина дръзват да се мерят с Tesla Model S. Е, поне не и досега. Това ще се промени, защото Aston Martin току-що потвърди плановете за създаването на нова, електрическа версия на седана Rapide, която ще има една изумителна 800 конски сили. Ако това се случи, тя ще надмине Model S с нейните 763 конски сили. Очаква се звярът на Aston Martin Rapide да има пробег от около 320 км.

2015_Aston_Martin_Rapide-S

Шефът на Aston Martin Анди Палмър потвърди новината на тазгодишното издание на Pebble Beach Concours d’Elegance в Монтерей, Калифорния. Aston Martin очевидно знае, че трябва да се пъхне в сегмента на електрическите превозни средства, ако иска да продължи да прави бензинови змейове с V-12 двигатели. Фирмата обаче е амбицирана да направи изцяло електрическа кола, която да бъде още по-луксозен и мощен модел от готовата и напълно обзаведена версия на Tesla Model S.

„Това, което Tesla ясно показва, е, че не сме ударили тавана по отношение на цените“, заяви Анди Палмър. „Мисля, че е трудно, но не и невъзможно за тях, като една сравнително нова марка, да продължат да работят и да отидат агоре в тази свръх-луксозна зона.“

Aston Martin не разкри нищо за цените на изцяло електрическия Rapide, но намекна, че той ще е съпоставим с бензиновия си еквивалент. След дебюта на електрическата кола Rapide Aston Martin ще пусне и втори електрифицирани модел – DBX.

Снимки: Aston Martin

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*