Юли 2015 е бил най-горещият месец в света

Юли тази година е най-топлия месец, регистриран в световен мащаб. Цялата 2015 годиа досега се очертава като най-горещата година. Това обяви Националната океанска и атмосферна администрация на САЩ в четвъртък, малко повече от три месеца преди дългоочакваната среща на високо равнище за споразумение за климата в Париж.

summer-836773_1280

В месечния си доклад агенцията казва, че много страни са преживели екстремни горещи вълни, а температурата на океаните е достигнала удари рекордни нива през миналия месец. През юли е записана и най-високата глобална месечна температура в регистрите, които датират от 1880 година. Тя е 16,6 градуса по Целзий (61.86 градуса по Фаренхайт).

Като цяло първите седем месеца на 2015 представялват най-топлият седеммесечен период в световен мащаб. За този интервал от време средната температура е с 0,85 целзиеви градуса над средата за 20-ти век. Тя надминава предишния рекорд, поставен през 2010 г..

Обобщението идва след като NOAA и американската космическа агенция НАСА заявиха, че януари 2014 е бил най-горещият в историята на Земята.

Агенцията заяви още, че бързото увеличение на температурите се дължи главно на дейността на хората и по-точно изгарянето на изкопаеми горива.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*