Къща с форма на снежинка в ОАЕ се захранва 100% от пустинното слънце

Baharash Architecture са проектирали тази пустинна еднофамилна къща, разположена в южната част на Обединените арабски емирства. Убежището се захранва изцяло със слънчева енергия. То разполага с много функции, които изтъняват границата между къща и природа. Тайна е кой точно ще се наслаждава на този невероятен пустинен дом, но можем да предположим, че е на някон от топ милиардерите, които живеят в ОАЕ.

Desert-Retreat_Baharash-Architecture_aerial-2

Домът разполага с всичко, което може да се очаквали от един почивен дом – напълно оборудвана кухня, хол, две спални, две бани. Просторната кухня разполага със закрит билкова градина и кътче за седене за осем души. Големите стъклопакети намаляват усещането за бариера между уютните жилищни помещения и откритото пространство, сливайки дома с прелестта на околната дива природа. Същите тези прозорци също могат да се затварат с капаци за осигуряване на уединение – и това става с натискането на един бутон. В хола прозорците са също от пода до тавана и са прибиращи се, предлагайки възможност за отваряне на помешението за приятния вечерен бриз. Централно място в дома има кръгла камина, предназначена да бъде място за събиране, вдъхновена от традиционните бедуински къщи.

Освен, че е луксозно убежище за почивка и съзерцание, пустинната къща е екологосъобразна структура. Електрозахранването на дома е изцяло соларно. Фотоволтаична система генерира слънчева енергия, която се съхранява в няколко батерии. Уникалната многокрина форма на дома нси и други ползи – всяко пространство е изолирано и осигурява неприкосновеност на личния живот наред с разкриването на уникална гледка към околния пейзаж. Освен това формата е замислена така, че домът да може да бъде построен от сглобяеми модулни секции, които се доставят и монтират на място за намаляване на въздействието върху околната среда по време на строежа.

Desert-Retreat_Baharash-Architecture_aerial-1

Desert-Retreat_Baharash-Architecture_dining Desert-Retreat_Baharash-Architecture_bedroom-2 Desert-Retreat_Baharash-Architecture_living Desert-Retreat_Baharash-Architecture_bathroom Desert-Retreat_Baharash-Architecture_bedroom Desert-Retreat_Baharash-Architecture_exterior Desert-Retreat_Baharash-Architecture_aspect-2
Снимки: Baharash Architecture

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*