Глобалните икономически загуби от сушата тази година: 8 милиарда долара

Глобалните икономически загуби от сушата тази година вероятно ще достигнат до повече от 8 милиарда долара в рамките на следващите няколко месеца, докато климатичният модел Ел Ниньо става все по-интензивен, обяви в четвъртък презастрахователното дружество Aon Benfield. Това едно от малкото свидетелства за това как климатичните промени ни костват икономически щети.

earth-216834_1920

Общите икономически загуби от суша в САЩ вероятно ще достигнатнай-малко 3 милиарда долара, най-вече поради селскостопанска щети в Калифорния, каза дружетвото в месечния си доклад.

„Докато наблюдаваме перспективите Ел Ниньо да се превърне в един от най-силните в продължение на десетилетия, все повече и повече въздействията на климата ще стават ясни по целия свят,“ коментира Стив Боуен, асоцииран директор по моделиране на катастрофи в Aon Benfield и метеоролог.

Тазгодишният климатичен феномен Ел Ниньо се очаква да достигне своя връх между октомври и януари и може да се превърне в един от най-силните в историята, посочиха експерти от Световната метеорологична организация тази седмица.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*