Toyota Midget – хибрид като Yaris, но с душа на състезател

Очаква се автомобилното изложение във Франкфурт 2015 ще бъде домакин на световната премиера на новия Prius 2016, но пак рам японската компания ще разкрие и своята нова концепция за микро хибридна спортна кола.

Концептуалният модел е кола с отворена конструкция, за която се твърди, че тежи само 700 кг. Вътрешната й архитектура ще може да посрещне трима души – водач отпред и двама пътници в задната част.

e-car

Относно задвижващата система се говори за 1.5л двигател, съчетан с електрически мотор, което кара мнозина анализатори на автомобилния пазар за мислят за хибрида Yaris.

За сравнение, хибридната градска кола на Toyota разполага с 1.5 л двигател и е с мощност 100 к.с., а Yaris тежи 1085 килограма и ускорява от 0 до 100км/ч за 11,8 сек. Така че с почти 400 кг по-малко и хибридно задвижване новата кола може да има до 140 к.с. – така поне твърдят слуховете – а това може да се направи Midget доста забавна малка спортна кола.

За момента е трудно да се каже дали тази кола ще остане само концептуален модел. Изглежда обаче Toyota се завръща към своите спортни корени, а в съчетание с нейния опит в хибридните задвижващи системи изглежда доста логично возилото действително да сепояви на бял свят!

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*