Apple готви MacBook с горивни клетки?

Apple е известна със заявките си за патенти, които описват устройства, захранвани с възобновяеми енергийни източници като слънчева енергия и движение. Без съмнение компанията продължава да прави точно това. В наскоро подадена заявка за патент фирмата описва „преносима и разходо-ефективна система с горивни клетки за преносимо компютърно устройство“, с което изглежда, че компанията предвижда устройство, което може да използва няколко различни енергийни източника чрез горивна клетка.

typing-690856_1280

Макар че компанията тепърва трябва да произведе подобна машина, захранвана с възобновяема енергия, Apple изглежда бърза да патентова всичко, което те биха могли да предвидят като възможно за иползване в своите устройства.

В патентната си заявка Apple обяснява интереса си към използването на горивни клетки. В основата на това решение, според „ябълката“, е зависимостта на родната й страна от изкопаемите горива, което „принуждава правителството да поддържа сложни политически и военни отношения с нестабилни правителства в Близкия изток“.

applepatent_3428252b

Патентната заявка описва дизайн, в който енергията може да дойде от „патрон с гориво, който бива подвижно прикрепен към системата с горивни клетки“. Това означава, че когато източникът на гориво свърши, човек може да смени пълнителя и да презареди с гориво, вместо да включва батерия за презареждане.

Apple изброява серия от потенциално възможни източници на гориво като сгъстен водороден газ или течен водород, натриев борохидрид, натриев силикат, литиев хидрид, магнезиев хидрид, литиев борохидрид и литиево-алуминиев хидрид.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*