Всяка бензиностанция в Русия трябва да има зарядно за електромобил

Министър-председателят на Русия изиска всички собственици на бензиностанции в страната да инсталират зарядни колонки за електромобили до края на следващата година. Задължението е опит да се увеличат продажбите на електрически превозни средства (ЕПС) в страна, където петролната индустрия е в криза. Но въпреки недостатъците си, схемата представлява добър пример за другите народи. Въпросът е ако се направи това, дали потребителите ще започнат да си купуват електрически коли?

EV-Charging

Премиерът Дмитрий Медведев, пуснал наредбата, изиска всички бензиностанции в Русия да инсталират зарядно за електромобили. Бензиностанциите имат срок до 01 ноември 2016 г., за да изпълнят задачата. Не е ясно какво ще се случи на собствениците на бензиностанции, които не успеят да отговорят на изискването. Наредбата сщо така не дефинира какъв тип зарядно устройство да се монтира, така че най-вероятно собствениците на бензиностанции ще изберат най-евтиният модел. Базовите зарядни станции започват от около 1 480 долара преди инсталацията, но подобен модел зарежда кола почти девет часа, така че надали протежателите на електромобили ще се втурнат да зареждат возилата си на тези бензиностанции.

Натискът в подкрепа на електрическите превозни средства може да изглежда внезапен и нескопосан, но той се подготвя от много време, тъйкато спадащите цени на енергията сериозно накърняват петролната индустрия на Русия. Лидерите на страната се надяват, че изобилната инфраструктура за лекетромобили ще насърчи повече граждани да купуват електрически превозни средства. В момента има само около 500 електромобилите в цяла Русия, така че нищо чудно на някого да му се струва, че страната слага „каруцата пред коня“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*