Непотребни естествени кожи лекуват диви животни

Американска организация за помощ за дивите животни на име Born Free U.S.A. започна кампания за даряване на дрехи и вещи от естествена кожа, които да послужат за помощ за дивите животни. Активистите призоваха хората да дарят непотребните си дрехи от естествена кожа. Тези вещи могат да осигурят комфорт на осиротели диви животни. Втората годишна кампания „Кожа за животните“ преобърна наокпаки кожухарската промишленост. Тя призовава потребителите да върнат на животните това, което някога им е принадлежало. Миналогодишните 100 дарени кожени палта и шапки са помогнали за възстановяването на ранени млади диви животни из Съединените щати.

born-free-usa-fur-rehabilitation-7

До 31 декември Born Free U.S.Aе очаква всички, които някога са носели кожени изделия, но са се отказали от тях, да дадат своите кожи на приюта за диви животни.

Всяка година стотици животни биват наранени или осиротяват в дивата природа. Центърът за рехабилитация на дивия живот има звена из цялата страна. Там се грижат за пострадалите диви животни и възстановяването ня тяхното здраве, подготвяйи ги за завръщане към дивия живот.

Кожените палта, шапкии други аксесоари помагат на тези диви животни, които са били изоставени или наранени, да се успокоят. Животинките се сгушват в косматите тъкани и се чувстват по-спокойни, а това подпомага тяхното възстановяване.

Може би звучи странно, но Born Free U.S.A. се надява по този начин да помогне да се прекъсне веригата на потребление на кожени изделия.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*