Светло бъдеще за LED осветлението

До 2020 година LED осветлението вече ще бъде технология, наложена на пазара, а близо половината от производителите на осветително оборудване ще са се „отдали“ на тази технология. Това прогнозира анализаторската компания Pike Research в своя доклад „Енергийно ефективно осветление за комерсиалните пазари“.

Заради своите енергоспестяващи свойства светодиодите винаги са носили в себе си и обещанието да намалят значително разходите на бизнесите за електричество. Високите първоначални разходи обаче до този момент правят придобиването на LED осветление твърде неизгодно. Нещата вече се променят, смятат в Pike Research.

Цените на комерсиалните LED системи обаче спаднаха осезаемо в последно време и ще продължат да спадат и за напред. Това ще е достатъчно да се превърнат в атрактивна и практична алтернатива за комерсиалните потребители. Освен това в някои страни са налице правителствени и местни субсидии за инсталиране на LED осветление за нови сгради като част от пре-оборудването с цел повишаване на енергийната ефективност. Поради тези причини може да се очаква значително увеличение на използването на LED лампи за комерсиална употреба, смятат в Pike Research.

Преходът към LED започва на открито, отбелязват още анализаторите. LED лампите, които вече се инсталират все по-често в системи за улично и парково осветление, скоро ще наситят тази ниша от пазара. Това ще стане в идните няколко години, посочват от Pike Research.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*