Колорадо налива 100 милиона долара в по-добра вело-инфраструктура

Губернаторът на щата Колорадо Джон Хикенлупър обяви план за инвестиции в размер на повече от 100 милиона долара през следващите четири години, с кото да се подобри велосипедната инфраструктура на щата. Неговата декларация за финансова и политическа подкрепа ще бъде от голяма полза за гражданите на Колорадо и може да вдъхнови други политици да направят подобни смели ходове.

biking-in-the-city

Говорейки по време на тазгодишната конференция Interbike в Лас Вегас, Хикенлупър призова присъстващите да „откаднат идеи [от Колорадо]“ и да насърчат и друг щати да направят подобни инвестиции в инфраструктура. Хикенлупър се надява да даде пример: Колорадо да стане „най-добрият щат за колоездене“. Колоезденето може да има много положителна роля не само за здравето, вярва губернаторът. То може да подхрани икономическия растеж и туризма, убеден е Хикенлупър. „Това ще ни осигури по-чиста околна среда и ще ни помогне да бъдем най-здравословния щат в Америка“.

Губернаторът посочи Дания като страна, която „създава общности и инфраструктура, където е лесно да се кара велосипед и които далеч надхвърлят разходите“, каза Хикенлупър. „Дания „Дания ясно показва ползите от извършването на тези дългосрочни инвестиции в рамките на стегнати, постижими планове.“

Хикенлупър признава, че неговата инициатива касае колкото финансирането, толкова и промяната в местните управленски приоритети. „Велосипедни алеи, правилни означения и общо внимание към нуждите на любителите на колоезденето“ ще се превърнат в норма, а няма да са изключение в транспортна мрежа на Колорадо.

Щатът Колорадо се простира на 269 837 кв. км. и има население от 5,4 млн. души.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*