Електромобилът на Apple може да дебютира още през 2019 г

Apple все още си мълчи упорито относно проекта за електрическа кола, който – според съобщенията в медиите – се казва Titan, но все пак от време на време се процеждат детайли за работата по него. Изданието The Wall Street Journal държи своя журналистически пръст на пулса на проекта Titan от самото му начало. Една нова публикация сега хвърля малко повече светлина върху времевата линия на този таен проект. Според неназован източник на WSJ, Apple е впрегнала служители и ресурси в нов план, според който нейната електрическа кола трябва да е готова за пускане през 2019 г.

original_324535_aGUsq4gwyyK8C5loUPSnVhr04

Предишните съобщения говореха за дата на пускане около 2020 г., така че новата „актуализация“ предполага, че Apple е решила да ускори първоначалния график на проекта. Източникът на WSJ също така съобщава, че служители от различни части на компанията са били прехвърлени към проекта Titan, ефективно утроявайки оригиналния екип от 600 души. Това представлява значителен ангажимент към един проект, който официално „не съществува“.

Всички индикации говорят за това, че колата на Apple със сигурност ще има електрически мотор, но не се очаква тя да е напълно автономна. Самоуправляващата автомобилна технология може би вече ще е на мода по това време, но вътрешни лица твърдят, че Apple не планира първият й автомобил да бъде напълно автономен. Съобщава се още, че в компанията има планове за подобно (автономно) превозно средство – по-късно евентуално.

Накратко, ще трябва да почакаме още известно време, а през това време можем да се забавляваме с предположенията колко още шефовете на Apple ще се правят, че проектът за електрическа кола Titan не съществува.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*