Големи компании се присъединяват към съюза за 100% зелена енергия

Група големи фирми, сред които Goldman Sachs, Walmart и Starbucks се присъединиха към бизнес-обединение, което има за цел участниците му да добиват 100% от електроенергията си от възобновяеми източници.

„Зелената кампания за електроенергия“ – RE100 обяви, че членството й се е увеличило до 36 фирми – в сравнение с 12 при старта на инициативата преди една година в Ню Йорк. Сред тях са също IKEA Group, Swiss RE и BT Group.

domino-colours

Компаниите обещават преход към към възобновяеми енергийни източници като вятърна и слънчева енергия за производство на електричество, за да помогнат за забавяне на изменението на климата. За него учените твърдят, че ще донесе още повече наводнения, проливни дъждове, горещи вълни и покачване на морското равнище.

„Goldman Sachs, Johnson & Johnson, NIKE Inc, Procter & Gamble, Salesforce, Starbucks, Steelcase, Voya Financial и Walmart се присъединиха към RE100“, обявиха от кампанията.

Амбициите за постигане на 100% енергия от възобновяеми източници варират в широки граници. Така например Goldman Sachs се стреми да стане 100% възобновяема до 2020 г. От друга страна Johnson & Johnson има същата цел, но в срок до 2050 г. Steelcase пък стана 100% ВЕИ-захранвана още през 2014 г.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*