Този човек планира да преплува целия Тих океан

Всеки, който някога е ровичкал из GoogleMaps, за да видите колко време отнема преплуванетона Тихия океан, може вече да не се чуди: Бен Лекомте е на път да поеме предизвикателството да преплува тези 8850 км., с което ще направи най-дългото плуване на открито в света – без никаква помощ. Започвайки от Токио и пристигайки в Сан Франциско, Лекомте се надява да вдъхнови хората да работят заедно за борба с изменението на климата в полза на бъдещите поколения.

Longest-Swim-Ben-Lecomte

Лекомте не е ново име, когато става дума за големи предизвикателства в открити води – той бе първият, който прекоси Атлантическия океан през 1998 г., плувайки – пътуване, което отне 73 деба. Сега Лекомте се надява, че славата, придобита от това постижение, ще привлече повече внимание към сегашната му кауза. Това не е просто едно интересно събитие, казва плувецът. Това е „платформа, която да привлече вниманието на хората към проблемите на околната среда и устойчивото развитие, да мобилизира феновете чрез вълнение, да ги вдъхнови да станат защитници на природата“.

Партньор на инициативата „Най-дългото плуване“ е Water Defense – организация, която ще прикрепи към тялото на Лекомте сензор, който да събира данни за качеството на водите по време на цялото пътешествие. Сензорът ще събира информация не само за водите, в които плувецът се движи, но и за самия Лекомте. Използвайки технологията „ехо за дистанционно насочване“ – която служи и за наблюдение на сърдечно-съдовите дейнопсти на астронавтите – информацията от постоянната ехокардиография ще се предават в реално време чрез сателит, записвайки от дългото пъуване върху тялото на плувеца.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*