Прозрачен купол помага да се потопим в природата и да спим под звездите

Кой иска палатка, която му позволява да спи под звездите, без да жертва неприкосновеността си? Запознайте се с купола „Оазис“, преносима структура за луксозен къмпинг, която предлага 360-градусова гледка към природата и звездното нощно небе. Създаден от литовския дизайнер Витаутас Пузерас, напълно затвореният купол е оборудван със завеси от дебела тъкан и скрит килер за комфортен и минималистичен престой.

Oasis-by-Vytautas-Puzeras-3

Страстта на Пузерас към кайтсърфа и пътуванията е това, което е дало начало на „Оазис“. Тъй като не можел да си намери преносима къщичка, която да му позволява да се чувства свързан с природата, ентусиастът решил да си направи своя собствена. Окончателният му проект се оказал красива и минималистична куполовидна палатка, която потапя своя гост в дебрите на околностите и може лесно да се побере в малко ремарке или голям автомобил.

Литовският дизайнер е напрваил само един прототип до момента и сега тества изобретението си в най-различни среди. „Оазис“ може да бъде сглобен за половин ден и е изработена от черни извити поддържащи структури, покрити с влагоустойчив фурнир и гъвкав прозрачен балдахин. Повдигнатият черен под предлага пространство за съхранение, което е достатъчно голямо, за да побере всичкото кайтсърф оборудване. Белите завеси могат да бъдат затворени, за да гарантира неприкосновеността на личния живот вътре, докато горната част на палатката остава прозрачна и безпрепятствено осигрява естествена светлина през деня и чудна гледка към звездите през нощта.

Oasis-by-Vytautas-Puzeras-4 Oasis-by-Vytautas-Puzeras-1 Oasis-by-Vytautas-Puzeras-6 Oasis-by-Vytautas-Puzeras-2 Oasis-by-Vytautas-Puzeras-7

Снимки: Puzero

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*