София се включва в евро-проект „Обединени градове за интелигентен растеж”

Eвропейската Комисия одобри за финансиране проекта „Обединени градове за интелигентен растеж” (Smarter together) по Програма Хоризонт 2020, в който София ще вземе участие по покана на Община Виена. Обединението включва 31 партньора, като водещи са градовете Виена, Мюнхен и Лион, а последователи – София, Сантяго де Компостела, Венеция, Обединение „Енергийни градове” (Франция), Институт Фраунхофер за строителна физика (Германия) и др.

highway-919073_1280

В рамките на проекта „Smarter together” Столична община ще има възможност да проучи водещи технологични решения в областта на енергийното обновяване на многофамилни сгради, прилагането на мерки за устойчива градска мобилност, както и иновативни информационни и комуникационни технологии за постигане на устойчив растеж. С помощта на водещите партньори ще бъде извършен технически и финансов анализ и разработен план за прилагане на иновативни мерки и добри практики в гореизброените сфери.

“Участието на града ни в проекта ще продължи изпълнението на политиката на Столична община за постигане изискванията на програмата „Европа 2020”, в т.ч. ангажиментите по Конвента на кметовете” – заяви Ирина Савина, зам.-кмет „Инвестиции и строителство”.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*