Кампания зове да сменим уличното осветление с LED

Мащабна нова глобална кампания призовава градовете в целия свят да преминат към светодиодно улично осветление до 2025 г. Кампанията стартира тази седмица по инициатива на „Група за климата“.

Марк Кенбер, главен изпълнителен директор на Групата, каза, че вече няма никаква причина да се отлага въвеждането на LED улично осветление, описвайки го като впечатляващо решение за намаляване на емисиите и спестяване на пари, което градските власти нямат причина да бавят. „Нашите глобални проучвания и консултации със заинтересованите страни показват, че когато става въпрос за справяне с изменението на климата, диодите са „най-ниско висящият плод“ измежду всички решения – и най-лесен за изпълнение“.

led-366324_1280

Групата за климата каза още, че технологичните пречки за въвеждането на светодиодите вече са преодолени, а консултациите с различни градове показват, че използването на LED технологията за улично осветление се възприема все по-широко.

Въпреки това групата предупреди, че градските власти се нуждаят от по-голяма подкрепа от страна на правителствата и финансовите институции, както и от достъп до по-широк спектър от възможности за финансиране, за да преминат към диодно осветление. Различията в инфраструктурата, финансирането и политиката във всеки град означават също така, че всеки град трябва да разработи свой собствен бизнес модел за преминаването към светодиоди, въпреки неопровержимото доказателство, че технологията може да осигури бързи възвръщаемост на инвестициите.

Кампанията посочи опита на Лос Анджелис, където преминаването към LED осветление е довело до икономии на енергия от 63 на сто, в резултат на което са спестени около 8,7 милиона долара от разходи за енергия през 2014 г. Сега системата е модернизирана с „Умни LED” – система, която използва мобилни и облачни ИТ технологии, за да управлява светодиодите по начин, който осигурява икономии на енергия до 80 процента.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*