Художничка прави красиви скулптури от пластмасови бутилки

Скулптурите на Вероника Рихтерова са толкова ефектни и колоритни, че на човек е трудно да повярва, че са направени от същите пластмасови бутилки, които хората изхвърлят на боклука. Тези невероятни скулптури дават нов живот на хиляди пластмасови бутилки, които чешката художничка събира от цял свят. Колекцията, наречена PET-ART, показва всевъзможни видове животни и растения, като се започне от бодливи кактуси и се стигне до палави прилепи.

Plastic-bottle-art-by-Veronika-Richterova-4

Художничката Рихтерова изобщо не си е мислела за послания относно околната среда, когато преди години за първи път започнала да прави скулптури от пластмасови бутилки. Просто започнала да експериментира с бутилките през 2004 г., след като открила, че те лесно могат да се моделират чрез топлинно въздействие. По-късно, казва тя, това се превърнало в „мания … в продължение на много години“. Сега, десетилетие по-късно, ря вече е събрала над 3000 PET шишета от 76 страни по света и е изработила стотици красиви скулптуриот бутилки.

Plastic-bottle-art-by-Veronika-Richterova-lead

Животинските и растителните скулптури на Рихтерова представляват само част от работата й с рециклирани пластмасови бутилки от PET. Освен тях художничката е изработила и цяла колекция от красиви осветителни тела и полилеи, които изглеждат така, сякаш са изработени от стъкло.

Plastic-bottle-art-by-Veronika-Richterova-11 Plastic-bottle-art-by-Veronika-Richterova-14 Plastic-bottle-art-by-Veronika-Richterova-6  Plastic-bottle-art-by-Veronika-Richterova-5 Plastic-bottle-art-by-Veronika-Richterova-2 Plastic-bottle-art-by-Veronika-Richterova-8 Plastic-bottle-art-by-Veronika-Richterova-3
Images via Veronika Richterova

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*