Електромобилите скоро ще могат да изминават по 1200 км с едно зареждане

Капацитетът на батериите на електромобилите постоянно нараства и не е далеч времето, когато една кола ще може да изминава 1200 километра с едно зареждане. Това стана хитовата тема след интервю на Елон Мъск в Копенхаген, Дания. В отговор на въпрос Мъск посочи, че не след дълго един електрически автомобил ще бъде в състояние да измине 1000 км с едно зареждане, а дори в момента Model S вече е в състояние да изминава 800 км с едно зареждане, макар и при сравнително ниски скорости. Топ-шефът очаква, че пробег от хиляда километра определено ще бъде възможен още през 2017 г., а може би дори и през следващата година.

road-259815_1280

Разсъжденията на шефа на Tesla Motors разкриха, че той очаква електромобилите да могат да изминават по около 1200 километра през 2020 г.

Интересна продължава да е и философията на Мъск относно електромобилите въобще. Запитан за това как се чувства в среда на засилваща се конкуренция от други автомобилни производители, които обявяват свои модели електрически коли, Мъск казва, че е доволен от това, защото целта му е да ускори развитието на електрическия транспорт. Точно това е и причината, поряди която той е направил всички патенти на Tesla Motors достъпни безплатно за всеки изобретател, който иска да ги използва.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*