Германия иска да има 1 милион електромобила до 2020

Амбициозен план за налагане на електро-возилата обяви германският канцлер Ангела Меркел: до 2020 г. в Германия да има 1 милион електромобила.

За електрическите автомобили се говори все повече, а плановете на големите производители обещават във всяка от следващите 3-4 години на пазара да се появяват по най-малко 4-5 нови модела. Анализаторите се надпреварват да прогнозират колко бройки ще бъдат продадени до колко години. Скептиците пък постоянно намират различни причини да заявят, че бумът на електромобилите ще бъде безкрайно труден – било то заради липсата на инфраструктура за презареждане на батериите, или заради потенциални проблеми с батериите.

На фона на всичко това една приятна новина бе начинът, по който немското правителство обяви решението си да се съсредоточи върху електрическите автомобили.

Германският канцлер Ангела Меркел обяви старта на „национална платформа за електрическа мобилност“. Планът предвижда в страната да има 1 милион електрически автомобила до 2020 година.

При наличието на няколко местни авто-производителя, които упорито работят именно в тази посока, нищо чудно целта да бъде постигната. BMW, Mercedes и Audi отдавна са известни със своите планове за навлизане на пазара на електромобилите, а отскоро концептуален модел има и Volkswagen.

Електрическият Golf би трябвало да има пробег от около 150 километра, и се очаква да се появи на пазара към 2013 г. Volkswagen подготвя и хибридни версии на своите модели Jetta и Passat.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*