Проучване посочи къде трябва да се слагат повече зарядни за електромобили

Обществената инфраструктура за зареждане на електромобили не трябва да покрива всички места, за да може да се постигне по-масово приемане на електрическите превозни средства. Това може да звучи изненадващо, но всъщност е заключението от нов анализ на навиците за зареждане, проучени от американската Национална лаборатория в Айдахо тази седмица.

e-car

Резултатите, анализирани от Департамента по енергетика на САЩ, са базирани на най-големия в света набор от данни за зареждане на електрически превозни средства. Те са били събирани в продължение на три години. Данните покриват около 210 милиона километра, изминати с ЕПС, и шест милиона зареждания. Цифрите са натрупани от около 8700 електрически превозни средства.

Това, което е необходимо откъм зарядна инфраструктура, според проучването, е местата за зареждане да се съсредоточат около домовете, работните места, както и обществени „горещи точки“.

Анализът е установил, че в работни дни собствениците на електромобили зареждат своите коли или по време на работа, или у дома. Това важи за 98% от анкетираните.

Проучването подчертава, че са необходими повече станции за зареждане в домовете.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*