Уеб-игра ще учи деца в Пловдив на разделно събиране на отпадъците

Онлайн-игра ще обучава децата от Пловдив за особеностите на разделното събиране на отпадъците и опазването на околната среда. Проектът на ЕКОПАК България „Стани Екогерой! Научи всички вкъщи да събират разделно!“ се реализира съвместно с община Пловдив и се провежда във всички училища в райони „Тракия“ и „Централен“.

plastic-631625_1280

За всички ученици от подготвителен до 8-ми клас в участващите училища са предоставени информационни листовки и карти с персонален код. Чрез кода от картата учениците ще имат възможност да се регистрират в специално създадена онлайн игра на адрес ecopack.bg/game. Там те ще отговарят, заедно със своите родители на въпроси, свързани с опазване на околната среда.

Всички, отговорили правилно на въпросите, ще участват в томбола с много предметни награди – таблети и книги за учениците и ваучери от 50 лева от верига хипермаркети за цялото семейство. Училището с най-много събрани точки ще получи мултимедиен проектор. Наградите ще бъдат обявени на сайта на кампанията на 30.10.2015 г.

Проектът „Стани Екогерой!“ ще се проведе в периода 7 – 27 октомври 2015 г. Той има за цел да повиши нивото на знания на децата и техните семейства относно начините за опазване на природата, разделното събиране и ползите от него за обществото и да създаде трайни навици за разделно събиране на отпадъците.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*