Нов соларен панел преобразува 22,5% от слънчевата светлина

Постоянно спадащите цени на соларните технологии осигуряват все по-добро място на слънцето в енергийния микс по света, а още по-добре е, когато когато тази тенденция е съчетана с повишаване на ефективността. Ето, че Panasonic обяви, че най-новите слънчеви панели на компанията ще гарантират рекордните 22,5% ефективност. Това е с 1,4% повече от досегашния фаворит на пазара и може да звучи малко, но в света на слънчевата енергия си е голям скок напред.

Panasonic-HIT-module-lead-889x735

SolarCity планира да произвежда високоефективни соларни панели с ефективност от 22,1%, което досега се считаше за рекорд на пазара. Panasonic обаче вече има прототип на слънчев панел с комерсиален размер, който се слави с ефективност на преобразуване на светлината в електрическа енергия от 22,5%. Не е нужмно да се чудим – японският Национален институт за съвременни индустриални науки и изследвания потвърди резултатите от тестовете.

Макар че ще мине известно време, преди най-ефективните слънчеви панели на Panasonic да могат да бъдат пуснати в масово производство, компанията не се старае да „сдържа дъха си“. Очаква се най-ефективният модул на фирмата към днешна дата да се появи на европейския пазар през март 2016.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*