Луксозен бамбуков плажен бар на виетнамското крайбрежие крие спа-център

Архитектите от Vo Trong Nghia добавиха още една бамбукова постройка в портфолиото си: бамбукова пристройка към Retreat Naman, което е луксозен спа курорт на живописното крайбрежие на Виетнам в близост до Да Нанг. В новото пространство се помещават ресторант с издигащи се бамбукови колони и плажен бар, който гледа към кристално синята вода. Те допълват съществуващите спа-съоръжения при хотела. Бамбуковите греди и сламените покриви на новото помещение позволяват на гостите да се чувстват така, сякаш са били отнесени до екзотичен остров насред океанския простор.

Vo-Trong-Nghia-Vietnam-bamboo-resort-6-1020x610
Различни видове бамбук били използвани по различни начини в този проект – в зависимост от техния размер, твърдост и гъвкавост, съответно на техните функции. Бамбукът е оформян според спецификите на използванто на място с помощта на метод, включващ нагряване, накисване и изсушаване. Построяването на конструкцията е отнело четири месеца. “Този материал създава много тропическо усещане изображение заедно със зеления пейзаж около сградата, което засилва спокойната атмосфера на курорта”, казва Нгиа.
Ресторахтът „Хей Хей“ е група от куполообразни структури от бамбук с изглед девствено-синия басейн на курорта. Куполите позволяват големи групи да могат да се обособят в отделно пространство, за да се хранят в открития ресторант, а 29-те бамбукови колони, които поддържат покрива на ресторанта, създават уединени кътчета за по-малки групи, семейства и двойки.
Плажният бар Naman Retreat Beach Bar, който се намира от другата страна на басейна, има прост островръх покрив, поддържан от извити бамбуков греди. “Тази сграда с наклонен покрив има умишлено много проста структура, която не пречи на гледка от ресторанта и все пак привлича гостите да дойдат и да изпият едно питие след вечеря”, казват архитектите.

Vo-Trong-Nghia-Vietnam-bamboo-resort-11-1020x610 Vo-Trong-Nghia-Vietnam-bamboo-resort-10-1020x610 Vo-Trong-Nghia-Vietnam-bamboo-resort-9-1020x610 Vo-Trong-Nghia-Vietnam-bamboo-resort-8-1020x610 Vo-Trong-Nghia-Vietnam-bamboo-resort-7-1020x610 Vo-Trong-Nghia-Vietnam-bamboo-resort-5-1020x610 Vo-Trong-Nghia-Vietnam-bamboo-resort-4-1020x610 Vo-Trong-Nghia-Vietnam-bamboo-resort-3-1020x610 Vo-Trong-Nghia-Vietnam-bamboo-resort-2-1020x610 Vo-Trong-Nghia-Vietnam-bamboo-resort-1-1020x610

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*