Volvo готви е-кола за 2019 г. с пробег 520 км.

Volvo скоро може да се окаже една от първите автомобилни компании, които предлагат електрическа версия на всеки модел от своята продуктова гама. Производителят на автомобили обаче не не спира само с това в стремежа си да “електрифицира“ своите превозни средства. Volvo обяви, че работи върху изцяло нов изцяло електрически автомобил, който ще пристигне на пазара към 2019 г. Той може да има впечатляващия пробег от 523 км. Целта на Volvo за това време е поне 10% от общите й продажби да на електрифицирани модели.

Volvo Cars' vision of an electric future

Все още компанията не е публикувала каквито и да е подробности около новия си електрически автомобил. Носят се обаче слухове, че това може да е кросоувър с пробег около 520 км. Преди електрическият автомобил да се появи през 2019 г., Volvo ще въведе хибридни версии на останалите модели в гамата си. Комппанията даде ход на плановете си с XC90 T8 плъг-ин хибрид, който ще бъде последван от презареждаема хибридна версия на седана S90 и моделите S60 и XC60. По-нататък в тази поредица Volvo ще въведе и презареждаеми хибриди от моделите от серия 40.

“Ние вярваме, че е дошло времето електрифицираните коли да престанат да бъдат само нишова технология и да навлязат в масова употреба“, каза изпълнителният директор на Volvo Хакан Самуелсон в изявление. “Ние сме уверени, че след две години 10% от световните продажби на Volvo ще бъдат на електрифицирани коли”.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*