Ежегодно 23 000 души се озовават в спешното заради хранителни добавки и витамини

Много хора всеки ден чинно приемат мулти-витамини и хранителни добавки с цел да бъдат възможно най-здрави. Но тези вещества могат в действителност да нанесат повече вреда, отколкото полза. Всяка година 23 000 души се озовават в спешното отделение заради прием на витамини и билкови добавки, според ново проучване на „Журнал по медицина на Ню Ингланд“. И, благодарение на факта, че добавките по същество са нерегулиран пазар, този брой едва ли ще намалее в скоро време.

pills-926375_1920

Изследователите са анализирали данни относно добавки и витамини и са установили, че, дори ако не се броят децата, които понякога бъркат витамините с бонбони, хиляди хора се отправят към болницата всеки месец заради хранителните добавки. Основната причина се явяват билковите добавки и особено тези от тях, които обещават ефективна загуба на тегло или пък пълноценен дълбок сън.

vitamin-b-871135_1920

Няма съмнение, че част от причината за опасността е фактът, че билковите добавки не се нуждаят от одобрението на институциите по лекарствените продукти, преди да стигнат рафтовете на магазините. Затова е важно да правим проучвания и да бъдем внимателни при приемането на витамини и добавки.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*