Китай: заводът на Coca-Cola фалшифицирал данни за замърсяването

Бюрото по опазване на околната среда в северозападната част на Китай заяви, че полицията временно е задържала изпълнителният директор на завод за бутилиране на Co Coca-Cola в провинция Гансу, след като било установено, че съоръжението е фалшифицирло данните за замърсяване на околната среда.

refreshments-321204_1920

В доклад на своята интернет страница Бюрото по опазване на околната среда на град Ланджоу заявява, че властите са установили, че „Gansu COFCO Coca-Cola Beverage Co Ltd“ е подправила данни чрез манипулиране на начина, по който се вземат проби и се наблюдават изходящите потоци от канализацията. Новината бе съобщена от местните медии в четвъртък.

Полицията е задържала най-малко един от изпълнителните директори на завода в продължение на пет дни. Това е станало по-рано този месец, каза бюрото по околната среда в изявление.

От Coca-Cola засега са отказали отговор на телефонните запитвания и въпросите по електронна поща.

Съоръжението в Гансу, което е съвместно предприятие на китайската хранителна копания COFCO Corp и Coca-Cola, съобщи в изявление, че “придава голямо значение” на въпроса и че вътрешното им разследване установило нередности в мониторинговото оборудване, което е довело до неверни данни. Компанията твърди, че „стриктно ще засили вътрешния контрол и ще сложи край на вероятността за бъдеща поява на подобни проблеми“, се казва в изявлението.

Фирмите в Китай се опитват всячески да увеличат своите екологични показатели, след като Китай въведе по-строги регулации тази година за борба с тежкия смог, който задушава градовете страната, задръстените водни пътища и замърсената с тежки метали почва.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*