Грийнпийс хвали Apple

Грийнпийс похвали ИТ гиганта Apple за плановете й да изгражда още соларни паркове в Китай, които да осигуряват чиста енергия за производството й.

iphone-6-458153_1280

Само преди 4 години еколозите в Китай обвиняваха Apple в „слепота“ относно екологичността на дейността й. Те твърдяха, че доставчиците на голямата ИТ компания замърсяват страната постоянно, излъчвайки токсични газове и утайки със съдържание на теки метали. На глобално ниво Грийнпис яростно критикуваше „ябълката“ за тоталната липса на визия за опазване на околната среда. Еколозите гръмко обвиняваха технологичния лидер, че произвежда хубавите си продукти само с мръсна енергия. С инвестициите си във възобновяема енергия и екология обаче Apple бързо обърна тази тенденция. Грийнпийс започна все повече да хвали мерките, предприети от ИТ гиганта. В сряда еколозите отново аплодираха решението на Apple, коментирайки, че това е „голяма стъпка напред“ в прочистването на веригата на доставките.

“Надяваме се, че Samsung, Microsoft и другите ИТ компании ще последват техния водещ пример в производството на ултра-модерни технологични устройства с енергийни доставки от 21-ви век“, зяви Гари Кук, анализатор на ИТ политиките в Грийнпийс.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*