PassivSystems променя разбиранията за контрола на енергията в дома

Битката за контрола на енергията в дома не спира. Сега една фирма на име PassivSystems е предприела различен подход към новите „умни“ системи и измервателни уреди. Там смятат, че никой човек не иска да живее живота си по фиксиран график и робувайки на сложни технологии.

PassivSystems е новостартираща фирма, създадена от известен предприемач на име Колин Калдер. Според него, най-важното при този вид системи е не друго, а самият потребител.

Потребителите възприемат новата технология в дома си – както е с интернета например – тогава, когато тя прави живота им по-добър по някакъв начин“, казва основателят на иновативната фирма. Според него и екипа му, когато става дума за умните системи за управление на енергията, хората не искат да бъдат заливани с огромни обеми информация. Животът им е достатъчно натоварен и без друго и не им е нужно да се превръщат в мениджър по домашната енергия.

Никой от нас не иска да живее живота си по фискиран график и робувайки на разписанието, никой не иска да си има работа със сложна кутия със сложен дисплей и сложен интерфейс“, казва Калдер.

Затова от неговата фирма условно са „разделили“ пребиваването на човека в дома му на четири части – четири основни състояния на човека спрямо дома. Това са: вкъщи активен, вкъщи по време на сън, извън дома за кратко, извън дома за ваканция.“Всичко става много лесно, коато разберш, че домът се намира в едно от тези четири състояния“, казва Калдер.

Стойностното в цялата тази система е в подобрения комфорт за потребителя. По тоози начин, според Калдер, системите за управление на енергия в домамогат да постигнат максимален ефект, като в същото време не се натрапват в живота на потребителя и не го принуждават да прави сложни сметки, да се лишава от необходими услуги и да робува на куп устройства от обзавеждането си.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*