Ден на електромобила показва как градовете могат да са чисти и тихи

Ден на електротранспорта ще се проведе на 13 ноември в Националния дом на техниката (София, ул. Г.С.Раковски № 108, етаж 2). Той се организира от Индустриален клъстер „Електромобили“ (ИКЕМ), член на БСК. Мотото на форума е „Електрическата мобилност в България – 2015“.

e-car

Успешните практики и бизнес модели в България ще бъдат една от темите на конференцията. Споделеният опит покрива електробусите в София кат възможност за европейско лидерство, удобствата на куриерски и логистични услуги с електрически превозни средства, ролята на електромобила при таксиметровите услуги.

Наред с това ще се представят и иновационни решения в моделите за електрическата мобилност: технологични решения за зарядните станции за електромобили и електробуси, интелигентна система за разплащане в зарядната мрежа, електронен билет в градския транспорт, ролята на достъпния електромобил като основен елемент за успешен бизнес модел.

Събитието е част от Шестото национално изложение – „Изобретения, трансфер и иновации“ – ИТИ`2015 и е под патронажа на Министерството на икономиката, а организатор е Съюзът на изобретателите в България.

Гости на форума ще бъдат представители на местната власт, зам.-министърът на образованието и науката Костадин Костадинов, представители на МЕ, МОСВ, Посолствата на Великобритания и Франция, и др.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*