Немска двойка си построи дом от ЖП вагони

За някои хора няма нищо по-романтично от пътуване с влака из цялата страна. За една немска двойка, обаче, живеенето в ЖП вагон се оказало тяхната идея за дома-мечта – и може би не е случайно, че те се срещнали и запознали във влак.

marco-stepinak2

След онази съдбовна среща Марко Степняк и Ванеса Щалбаум – и двамата фотографи – поели на меден месец от Берлин до Казахстан с влак, където Марко предложил да си пстроят къща от вагони. Според изданието Tagesspiegel.de, 34-годишният мъж замислил тазии дея преди повече от 15 години. Тогава той бил член на местния младежки клуб в близост до родния си град, който се помещавал в… два стари вагона.

marco-stepinak3

Новите вагони се оказали доста скъпи, затова двойката предпочела на два луксозни пощенски вагона от седемдесетте години, които били докарани от Швейцария. За да финансират проекта си ($37600), двамата трябвало да вземат заем.

marco-stepinak4

След пребоядисването на вагоните те били транспортирани до „строителната площадка“ в Рур, Германия. Работейки с архитект относно плановете, двойката се възползвала и от помощта на бащата и приятелите на Марко, за да прекрои интериора, така че да намали разходите. В същото време те се постарали да запазят първоначалното усещане, доколкото е възможно.

marco-stepinak1

За да оформят своето жилище, двамата добавили хол, който свързва двете вагончета под фирмата на буква „H“. Добавили и изолация и подово отопление, а част от единия вагон прекроили на баня.

marco-stepinak5  marco-stepinak6

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*