МОСВ – министерство или служба гражданско предупреждение

Измежду всички новини по света, свързани с екологията, закономерно е да се следят и съобщенията на местното министерство по екологията, което в нашия случай се зове Министерство на околната среда и водите. Похвално е, че то е сред родните ведомства, които ИМАТ своя RSS емисия (и това, в 2015 година, е важно да се отбележи, защото над ? от ведомствата нямат).

MOEW_RSS_01

Ако обаче човек гледа само заглавията от тази емисия, дали ще разбере, че това е новинарският поток на едно министерство на околната среда, или по-скоро на някаква служба по гражданска защита или най-точно казано – осведомяване към ГЗ? 17 от последните (най-нови) 28 заглаявия са свързани с измененията на речните нива и очакваните ветрове.

MOEW_RSS_02

MOEW_RSS_03
Това не е инцидентно съвпадение просто заради стихийното време през последните дни. Подобна беше структурата на съобщенията и през лятото, с тази разлика, че все не се очакваха повишения на речните нива.

За сметка на това обаче МОСВ не издаде ни буквичка по повод вандалското съсипване на хилядите новонасадени фиданки на Витоша – пошла картина, кяото вкара в недоумение и най-безразличните на тема „екология“. Нито звук, нито дори едно „МОСВ изразява възмущението си“.

Що за еко-министерство е това….

1 коментар

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*