Канада ще отпусне почти 2 милиарда долара за програми за борба с промените на климата

Правителството на Канада ще отпусне през следващите пет години 2,65 милиарда канадски долара (1,98 милиарда щатски долара) за финансиране на програми за борба с климатичните промени, които ще се осъществяват в развиващите се страни. Това съобщи вчера канадският премиер Джъстин Трюдо на срещата на високо равнище на страните от Британската общност, която започна в Малта, предаде ТАСС.

renewables_2

„Аз съм тук не само за да покажа, че Канада се завърна в голямата международна политика, но и за го докажа“, каза Трюдо, обявявайки решението на Отава.

Програмите предвиждат по-специално съкращаване на вредните емисии чрез използване на технологии за „чиста енергия“. През 2016-2017 г. за тези цели ще бъдат отпуснати 300 милиона канадски долара (224 милиона щатски долара), после, постепенно увеличавайки се, сумата ще достигне през 2020-2021 вече 800 милиона канадски долара (599 милиона щатски долара).

Предприемането на по-решителни действия по проблемите на климатичните пролени бе едно от важните обещания в предизборната кампания на Трюдо, чиято Либерална партия победи на изборите през октомври, припомня Ройтерс.

От: БТА

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*