Ученици направиха коледни картички от отпадъчни материали

В Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО) в информационния център на РИОСВ – Враца се проведе тематична работилница за изработването на коледни картички и подаръци от отпадни материали. Желание за участие в работилницата изявиха ученици от СОУ „Козма Тричков“ в градa.

1448880024

След като бяха запознати с начините за намаляване на отпадъците, възможностите за рециклиране и компостиране, децата бяха предизвикани с нагледни примери да вдъхнат нов живот на вече ненужни материали. В резултат на усърдната работа и проявеното творчество хартиени, найлонови и стъклени опаковки се превърнаха в уникални коледни картички, свещници и украси.

Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО) е общоевропейска инициатива, която цели да повиши информираността за дейностите свързани с правилното управление на ресурсите и отпадъците. С нея се насърчават различните публични органи, частни компании, гражданското общество, както и отделните граждани, да се включат и допринесат за осъществяване на информационни кампании, дни за почистване и други дейности, свързани с намаляването на отпадъците.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*