Защитата на горите трябва да се превърне в норма за бизнеса

Бизнес лидери, министри на околната среда и дори кралски особи призоваха компаниите по света да избягват употребата на суровини, които водят до унищожаване на горите. Това стана по време на срещата на върха на ООН за климата в Париж.

trees-813164_1280

Марк Боланд, главният изпълнителен директор на „Marks and Spencer“ , най-голямата британска верига за търговия на дребно, заяви, че става дума за около 150 милиарда долара на година – на толкова се оценяват ресурсите, които световните гори осигуряват за бизнеса, включително палмово масло, соя и дървесина. „Ние ще възнаградим страните, които водят борба с обезлесяването,“ обеща Боланд. Той обяви, че фирмите трябва да се снабдяват със суровини само от устойчиви нации. “Работата самостоятелно не е достатъчна. Трябва ни партньорство. Имаме нужда от мащаб! Става дума за продукция и защита”, каза Боланд.

Все пак ситуацията до голяма степен е такава – много от най-големите компании по света и техните финансови поддръжници не правят много, не обръщат внимание на обезлесяването и неговия отпечатък вурху техните вериги на доставки, коментира пък принц Чарлз пред делегатите. Всички фирми за стоки трябва да предприемат действия срещу обезслеяването, призова принцът. „Да не се отрязват повече дървета, отколкото се засаждат – това трябва да стане нормата в бизнеса, а не да е изключение“, заяви принц Чарлз.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*