Faraday Future ще конкурира Tesla Motors с луксозни електромобили?

За никого не е тайна, че когато става дума за луксозни електрически автомобили, „класиката“ е Tesla. Именно затова предизвика вълнение вестта, че изглежда се задава жизнеспособен конкурент, готов да оспори титлата на Tesla. Навярно е хубава вест, защото конкуренцията вдъхновява иновации, а безспорно е любопитно какво ще се случи, когато екипажът на Елон Мъск се почувства конкуриран! Този ден може би се задава – мистериозната Faraday Future даде заявката си да построи завод за електромобили за 1 милиард долара.

header

Пазарът на луксозни електрически автомобил е не просто малък. Той е направо нищожен. Но технологията и маржовете не печалба не са. Затова появата на амбициозен конкурент може да повлияе силно.

Не са известни много подробности за Faraday Future засега, отчасти защото компанията отказва да назове откъде идва финансирането й, макар че някои медии пишат, че дружеството-майка е собственост на „китайски милиардер с дълбоко възхищение към Стив Джобс“.

Което се знае, е, че фирмата очевидно има за цел да е следващата, която ще прави това, което прави Tesla. Освен че е кръстена на вдъхновяващ учен от историята – Майкъл Фарадей, компанията е свързана с кадри от авто-индустрията, работили за големи производители на коли като BMW, Tesla, GM, Ford и Fiat.

Faraday Future се е оглеждала „надлъж и нашир“ за правилното място да започне дейността си. Компанията съобщи, че е стеснила търсенето до четири щата в САЩ и до няколко седмици ще вземе решение. Тя планира да пусне на пазара най-висок клас изцяло електрически автомобили, луксозни и мощни, които да бъдат пряк конкурент на предложенията на Tesla. Ще бъдем нащрек да разберем какво ще направи фирмата, дала такава смела заявка!

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*