Casa Nirau в Мексико Сити си произвежда сама вода и енергия

Paul Cremoux Studio са внесли класическата елегантност в модерния дизайн в един малък, но много екологичен дом в Мексико. Това уютно и прохладно жилище на име Casa Nirau има по-малък размер в сравнение с предходното жилище, което е стояло на това място, но събира и рециклира дъждовна вода и е проектирано с оптимална енергийна ефективност. Пенсионерите-собственици могат да се наслаждават на ежемесечно спестяване на разходи за комунални услуги, като в същото време се наслаждават на красива къща с голяма стая, която може да бъде открита или закрита – според сезона.

Paul-Cremoux-Casa-Nirau-garden-660x450 Paul-Cremoux-Casa-Nirau-garage-door-660x440 Paul-Cremoux-Casa-Nirau-books-660x440 Paul-Cremoux-Casa-Nirau-interior-660x432 Paul-Cremoux-Casa-Nirau-living-room-660x440 Paul-Cremoux-Casa-Nirau-interior-window-660x440 Paul-Cremoux-Casa-Nirau-exterior-window-660x613 Paul-Cremoux-Casa-Nirau-exterior-balcony-660x495 Paul-Cremoux-Casa-Nirau-street-angle-660x603 Paul-Cremoux-Casa-Nirau-exterior-lead-660x417

Casa Nirau е екологичният дом на двойка пенсионери от Мексико Сити, Мексико, която се стреми да се възползват максимално от по-малката площ. Благодарение на архитектурно студио с опит в местните строителни традиции и зеленото строителство къщата е устойчива и произвежда свои собствени вода и електричество, въпреки че все пак разчита и на мрежата за част от своята консумация. Системата за преработка на дъждовна вода, вградена в дома, започва от покрива и главната тераса, където се събира дъждовната вода. След това течността се прекарва през два основни въглеродни филтъра за създаване на питейна вода. С помощта на тази система собствениците на жилището могат да произвеждат по-голямата част от водата, от която се нуждаят.

Домът е разположен така, че да използват максимално предимствата на изложението си. Има големи прозорци с южно изложение, за да се радва на топлината на слънцето. Къщата е проектирана стратегически предвид местното време и начина на живот на хората. Заради умерените температури в Мексико животът на открито е много популярен там. Затова архитектите са проектирали основната дневна и трапезария на дома с подвижна стена, от която се излиза на терасата и така се разширява използваемото пространство на по-малкия интериор на стаята.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*