Красив парижки павилион е изработен от 180 рециклирани дървени врати

Малките кръгли точки трябва са първият знак, че има нещо необичайно в този издигащ се дървен павилион в Париж. Ако се приближим една стъпка по-близо, ще видим, че невероятният трионовиден покрив не е направена от просто от някакво дърво – това чудо е изработено от 180 рециклирани дървени врати. Архитектурното студио Encore Heureux са проектирали временната структура, уместно наречена „Кръговият павилион“, не заради формата, а заради това, че насочва вниманието към рециклирането и т. Нар. „кръгова икономика“, при която отпадъците са суровина и се използват отново.

Circular-Pavilion-by-Encore-Heureux-6-660x440

Разположен в сърцето на Париж в Отел дьо Вил, разгърнат на 70 квадратни метра, „Кръговият павилион“ е инсталиран малко преди конференцията сор21 относно изменението на климата, която събра делегации от 190 страни. Архитектите са облекли павилиона със 180 дървени врати, добити от строителен обект в 19-ти район на Париж. Останалата част от временната постройка е обзаведена с материали местно производство или спасени от други обекти. Освен, че е зрелищен сам по себе си, „Кръговият павилион“ се използва активно за поредица от изложби, лекции, срещи, работни семинари, които са всички свободни и отворени за обществеността.

Интериорът е покрит с изложбени пана и изолиран от студа чрез минерална вата, спасена от покрив на ремонтиран супермаркет. Дървените останки от строителната площадка на реконструиран старчески дом са послужили за доизграждане на конструкцията. Интериорното обзавеждане, като се започне от 50-те дървени столове и се стигне до осветлението на тавана, са събрани от парижките центрове за рециклиране и отпадъците от системата на улично осветление в града.

Circular-Pavilion-by-Encore-Heureux-3-660x440 Circular-Pavilion-by-Encore-Heureux-4-660x440 Circular-Pavilion-by-Encore-Heureux-1-660x440 Circular-Pavilion-by-Encore-Heureux-5-660x440 Circular-Pavilion-by-Encore-Heureux-2-660x440 Circular-Pavilion-by-Encore-Heureux-7-660x440

Снимки: Encore Heureux

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*