Електромобилите за срещата в Париж спестили 18 тона CO2 за 2 седмици

Срещата на върха за опазването на климата в Париж постигна споразумение, което е доста противоречиво, но едно нещо там се оказа безспорно: предимствата на електрическите превозни средства (ЕПС).

По време на двуседмичната среща на високо равнище Алиансът Renault-Nissan осигури автопарк от 200 електромобила от моделите Renault Zoe и Nissan Leaf, както и бусчета Nissan е-NV200. Автопаркът бе използван за превоз на ВИП делегатите и преговарящите от и към мястото на конференцията и осигуряваше логистична подкрепа за гигантския конферентен център Le Bourget в северната част на Париж.

cop21_electric_car001_16x9
Снимка: brookings.edu

 

Впоследствие компанията потвърди, че в хода на срещата на върха автомобилите са пропътували 177 000 км., спестявайки близо 182 барела петрол и 18 тона емисии на CO2. Компанията не пропусна да се похвали, че това е най-големият в света автопарк от електромобили, обслужвал международна конференция.

Като цяло електрическите коли са направили 3800 трансфера, возейки акредитирани делегати до и от хотелите им до мястото на конференцията. Служители на Renault и Nissan са участвали като доброволци – водачи на електромобилите.

Компанията също така изгради зарядна мрежа от 90 бързи и стандартни зарядни станции, разположени на стратегически места. Станциите са захранвани от нисковъглеродна електроенергия, предоставена от френската електрическа компания EDF, а всички остатъчни емисии са компенсирани по акредитирана офсетна програма.

След края на срещата 13 от 27-те бързи и „полу-бързи“ станции за зареждане, инсталирани за срещата, ще бъдат запазени, включително две нови зарядни на летище Шарл де Гол, две на основната магистрала, заобикаляща Париж, и една на летище Орли.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*