Архитектурата Polaris в графиката на AMD вдига енергийната ефективност

AMD разкри пред посетителите на изложението CES 2016 някои подробности за очакваната по-късно през 2016 г. архитектура Polaris на графичните процесори. Компанията постави ударение върху широка гама архитектурни подобрения, включително HDR (High Dynamic Range) поддръжка на монитори, и водеща в индустрията производителност на ват. AMD очаква доставките на графични карти базирани на Polaris архитектурата да започнат в средата на 2016 г.

keyboard-943739_960_720

Графичните процесори изградени по Polaris архитектурата и произведени по 14nm FinFET технология ще дадат забележителен поколенчески скок в ефективното използване на енергията. Те ще осигурят скорост на кадрите подходяща за плавни изображения в игрите, в приложенията за мултимедия и виртуална реалност (VR), и ще са подходящи за вграждане в тънки и леки компютри с малък форм-фактор.

“Нашата нова архитектура Polaris показва забележителен напредък в производителността, ефективното използване на енергията и богатите характеристики,” каза Лиса Су, президент и CEO на AMD. “2016 година ще бъде една вълнуваща година за феновете на Radeon картите, движени от нашата Polaris архитектура, Radeon Software Crimson Edition и множество иновации реализирани от Radeon Technologies Group.”

Архитектурата Polaris представя 4-то поколение Graphics Core Next (GCN) архитектура, дисплей-енджин от следващо поколение с поддръжка на HDMI® 2.0a и DisplayPort 1.3, и мултимедийни характеристики от следващо поколение, включващи 4K h.265 кодиране и декодиране.

AMD следва своя ангажимент за сериозно повишаване на енергийната ефективност на своите мобилни процесори, поставяйки си за цел 25-кратно подобрение към 2020 година.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*