Стара влакова гара в Холандия е преобразена в разкошен офис и ресторант

Адаптивната повторна употреба е най-добрият подход спрямо изоставени и непотребни стари неща, включително и сгради архитектура. Холандското дизайнерско студио Bedaux de Brouwer е осъществило един пример за това в Тилбург, където са преобразили стара железопътна гара в красив офис и ресторант. По-голямата част от оригиналната архитектура е оставена непокътнат, включително високите тавани и тухлената зидария, така че новото пространство носи характера и дуна на индустриалната си същност.

Houtloods-by-Bedaux-de-Brouwer-2-660x472

Houtloods-by-Bedaux-de-Brouwer-3-660x472

Разположена в постиндустриалната зина Spoorzone в града, реновираната влакова гара първоначално е служела за склад за дървесина. По-късно е била частично зазидана, за да бъде използвана като работилница. Когато Bedaux de Brouwer започнали ремонти, те премахнали тухлите, с които е била зазидана, за да открият старите арки, и ги подчертали с елегантно остъкляване. Архитектите направили и един голям оберлихт в горната част на покрива. Двете промени гарантират, че помещението се озарява от много естествена светлина. Прозрачността също така спомага за създаване на чувство за общност с квартала, като позволява на гостите и служителите да виждат прилежащите пешеходни и велосипедни пътеки.

Houtloods-by-Bedaux-de-Brouwer-1-660x472

Интериорът е минималистичен, с много оголени метални и дървени ферми, под от полиран бетон, приглушена цветова палитра. Вместо да издигат стени, архитектите разделили пространството чрез структура от дъбова дървесина, фланкирана в единия край. Така са прикрити няколко частни офиси, тоалетните, както и складовите площи. Бюрата на работещите и конферентните маси са разположени в горната част на структурата. Противоположният край на сградата се използва като ресторант, наречен The Houtloods (холандска дума за „склад за дървен материал“).

Houtloods-by-Bedaux-de-Brouwer-5-660x472 Houtloods-by-Bedaux-de-Brouwer-6-660x472 Houtloods-by-Bedaux-de-Brouwer-4-660x472

Снимки: Bedaux de Brouwer

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*