Елон Мъск: Tesla ще прави напълно автономни електромобили през 2018 г.

Не е тайна, че Tesla работи по създаването на автономни (безпилотни) коли, но никога досега не бяхме чували кога смятат да покажат нещо реално. Е, сега главният изпълнителен директор Елон Мъск най-сетне сложи край на мистерията и очерта график за намеренията на производителя. Стана ясно, че Tesla ще има самостоятелно шофираща се кола в рамките на следващите две години. Нещо повече, казва той, ще бъде възможно човек да се „обади“ на своя автомобил и колата сама да дойде, та дори от другия край на страната.

Tesla-Model-S-Elon-Musk-2011-1020x610

Мъск казва, че собствениците на Tesla ще могат да използват „Summon“ – приложение за самостоятелно паркиране – за да извикват колата си, без значение къде се намира тя. Така всеки стопанин на електромобил от видната марка ще може да повика колата си. Тя ще може да пристигне с готовност – стига пътят й да е по суша и да не е пресечен от държавни граници.

Сега, това не е всичко. Ясно е, че дори и Tesla не може да измине кой знае колко много разстояние само с едно зареждане. Мъск наскоро обеща, че фирмата ще пусне кола с пробег близо 1000 км., по някое време следващата година. И все пак всеки електромобил се нуждае от презареждане по време на дълго пътуване, особено в страни с по-голяма територия. Е, тук идва на помощ самостоятелното зарядно с вид на жива змия, което фирмата показа неотдавна. Това ще направи възможно една безпилотна Tesla да спре при зарядна станция, да се закачи за супер-зарядно, да се „нахрани“ и да потегли, за да отиде сама при собственика си, подобно на послушно работно животно.

 

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*